1. Winnen

Pinksterconferentie
zomerconferentieIeder jaar organiseert Agsanal Karma een pinksterconferentie in het christelijk conferentieoord de Kroeze Danne in Delden. Het doel van deze conferentie is om zowel Arabische christenen die geen levende relatie met God hebben, als ook niet-christenen (vaak moslims) in aanraking te brengen met het Evangelie. Jaarlijks komen er tussen de 600 en 700 mensen op af, inclusief zo’n 80 kinderen. Er worden Arabische sprekers uit het Midden-Oosten of elders uitgenodigd om te komen spreken en er komt een Arabische zanger/muzikant om de samenzang te begeleiden. Het team van Agsanal Karma en de vele vrijwilligers zorgen ervoor dat de nazorg en de kinderbijeenkomsten in goede banen geleid wordt. Maar ook zorgen zij voor alle praktische zaken, zoals maaltijden bereiden, afwassen en schoonhouden van alle ruimtes. Tijdens deze conferenties mogen de bezoekers en het team er steeds weer getuige van zijn dat vele deelnemers tot geloof in Jezus komen, bevrijd worden van boze geesten en op bijzondere wijze genezen worden. De laatste jaren is 80% van de bezoekers moslim.

 

vrouwenconferentieVrouwenconferentie
Voor Arabisch sprekende christenen in Nederland is het vaak lastig om goed om te gaan met de cultuurverschillen waar ze dagelijks mee te maken krijgen. Veel van die cultuurverschillen werken door in het gezinsleven. Een steeds terugkerend thema is dan ook: hoe ga je met die cultuurverschillen om? Dit onderwerp wordt onder andere aangesneden op de jaarlijkse vrouwenconferentie. Vrouwen worden meegenomen door christelijke vriendinnen of familieleden en komen ook graag vanwege de bekende sprekers. Het team nodigt namelijk sprekers uit die in het Midden-Oosten, maar vaak ook in het Westen, te zien zijn op de Arabische christelijke tv-kanalen. Tijdens deze conferentie gebeuren iedere keer weer bijzondere dingen, zoals vrouwen die zich weer verzoenen met hun man en kinderen. De vrouwenconferentie is puur bedoeld voor evangelisatie, maar betekent voor veel vrouwen ook een ontspannen weekend met andere vrouwen.

 Jongerenweekenden
Sinds eind 2019 zijn we weer gestart met jongerenweekenden. Deze jongeren leven in twee culturen en worstelen vaak met hun identiteit. Ook hun geloof beleven ze anders dan de Nederlandse christen-jongeren. Tijdens deze weekenden worden zij geholpen om zichzelf, God en de twee werelden waarin ze leven te verenigen. 

Zoekersdagen
Een belangrijk deel van de evangelisatieactiviteiten van Agsanal Karma vindt plaats tijdens de zogenaamde ‘Zoekersdagen’. Deze dagen worden 6 tot 8 keer per jaar gehouden in verschillende provincies. Er wordt een zaal gehuurd en het team haalt, met eigen auto’s of met een bus, mensen op uit de asielzoekerscentra bij hen in de buurt. Op deze dagen wordt gezongen en gesproken over Jezus en worden mensen geraakt door het Evangelie. Maar ook tussen deze dagen door zijn teamleden en vrijwilligers in allerlei plaatsen in Nederland actief op bijvoorbeeld lokale markten en in winkelcentra.

Outreach op Koningsdag
Misschien wel de belangrijkste evangelisatiedag voor het team is Koningsdag. In ongeveer 15 plaatsen tegelijk gaan teamleden en vrijwilligers de straat op en staan zij met kraampjes met evangelisatiemateriaal op de vrijmarkten. Zij spreken mensen aan waarvan ze vermoeden dat ze tot de doelgroep horen. Binnen de teams zijn allerlei nationaliteiten en dus ook taalgroepen vertegenwoordigd, waardoor het vaak wel lukt om iemand in zijn of haar eigen taal te woord te staan. Mensen spreken bijvoorbeeld niet alleen Arabisch, maar ook Koerdisch, Chaldees of Aramees.

Evangelisatiemateriaal
Mensen die aangesproken worden op straat, of mensen die de zoekersdagen bijwonen, worden niet met lege handen naar huis gestuurd. Zij krijgen bijvoorbeeld een DVD, een Bijbel of andere lectuur in hun eigen taal mee. Op deze manier wordt per jaar in West-Europa tussen de 5.000 en 7.000 kilo aan evangelisatiemateriaal uitgedeeld!

 

Contact

Stichting Middle East Support Ministeries
Duyst van Voorhoutweg 41
3927 BM Renswoude
mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.