Getuigenissen

Marten en zijn team mogen regelmatig getuige zijn dat mensenlevens radicaal veranderen. Mensen komen tot (hernieuwd) geloof in Jezus en worden bevrijd van geestelijke gebondenheid en van allerlei ziekten en kwalen.

Een Sjiitische vrouw (28) die tijdens de zomerconferentie tot geloof kwam, getuigde:

“Voor ik hier kwam had ik nooit rust in mijn leven.
Ik heb mijn hele leven angsten gehad die mijn leven beheersten.
De god van de moslims is een god van angst, onvrede en straf.
Maar bij de God van de Bijbel heb ik liefde gevonden.
Ik ben nu bevrijd van mijn angsten. Bij Jezus vind ik liefde en rust.
Van nu af aan wil ik Hem volgen en van Hem getuigen.”

Een Syrische man (48) uit een AZC, wiens gezin nog steeds in Syrië is, getuigde tijdens de zomerconferentie:

“Mijn hele leven heb ik mijn best gedaan
om een goede moslim te zijn.
Ik bad veel, ik vastte, ik gedroeg me goed.
Ik had alles, materieel gezien.
Maar ik had een lege plek in mijn hart.
Ik kwam naar deze conferentie en vond hier wat ik zocht.
Die lege plek in mijn hart was voor Jezus.
Door mijn geloof in de eerste god had ik nooit gedacht
dat ik naar de hemel kon gaan.
Nu heb ik zekerheid dat ik naar de hemel mag gaan.
Ik ben bevrijd van leegte en angst.
Ik wil Jezus volgen en wil me laten dopen.
Ik wil Zijn dienaar zijn.”

In de week na de conferentie heeft deze man contact opgenomen met zijn vrouw in het door burgeroorlog geteisterde Syrië. Hij vertelde dat hij christen geworden was. Zijn vrouw en kinderen waren geschokt. Maar inmiddels is ook zijn gezin tot geloof gekomen. Hij hoopt dat het ook hen lukt naar Nederland te vluchten. Deze broeder is ondertussen enthousiast aan het evangeliseren onder medeasielzoekers.

Een Nederlandse vrouw die ruim 10 maanden in een rolstoel zat, was door een Arabische kennis meegenomen naar de zomerconferentie. Toen ze de zaal binnenkwam hoorde ze een innerlijke stem die tegen haar zei: Wat doe je hier? Dit is niets voor jou! Ze vertelde haar man over de stem. Hij moedigde haar aan om toch naar voren te gaan om voor haar te laten bidden. Nadat er voor haar gebeden was, trad er complete genezing op. Inmiddels heeft ze een kerk gevonden waar ze kan groeien in haar geloof.

Een vrouw uit Marokko vroeg tijdens de Duitse zomerconferentie om gebed voor genezing voor haar hand. Ze was een aantal jaren daarvoor tot geloof gekomen. Tijdens het gebed maakte God Marten duidelijk dat de oorzaak van haar ziekte lag in het feit dat er 23 maanden daarvoor door middel van magie een vloek over haar was uitgesproken. Toen deze vrouw dat hoorde, dacht ze terug en herinnerde zich een bepaalde situatie waar inderdaad mensen wat vreemde magische dingen met haar gedaan hadden. Nadat de vloek verbroken was, trad de genezing in.

Tijdens één van de zoekersbijeenkomsten, waarbij veel mensen met een katholieke achtergrond aanwezig waren, volgde een lekenpastoor met een kritische blik wat er die avond gebeurde. Ook die avond werden enkele mensen genezen. Hij was hier zeer kritisch over, totdat hij zelf in zijn hart door de bevrijdende liefde van Jezus aangeraakt werd, met als gevolg dat hij de weken daarop vrijmoedig tegenover de mensen in zijn omgeving getuigde van Gods genade.

Contact

Stichting Middle East Support Ministeries
Duyst van Voorhoutweg 41
3927 BM Renswoude
mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.