2. Opbouwen

Nazorgconferentie
Om de mensen, die tijdens de pinksterconferentie tot geloof in Christus gekomen zijn of hun geloof hernieuwd hebben, te ondersteunen vindt elk jaar in september de nazorgconferentie plaats. Zo’n 100 tot 150 bezoekers van de pinksterconferentie, die daar een keuze hebben gemaakt om Jezus te volgen, komen daar naar toe. Naast tijd voor gezelligheid en het weer ontmoeten van medeconferentiegangers, wat natuurlijk ook een reden is om terug te komen, wordt er met deze mensen doorgepraat over hoe het ze vergaan is in de afgelopen weken en worden ze gevoed in hun (nieuwe) geloof.

dopenAndere conferenties
Voor degenen die al langer christen zijn, blijft opbouw natuurlijk ook nodig. Daarom worden er verdeeld over het jaar een aantal bijbelstudieconferenties gehouden. 

 

Kerken
In een zestal plaatsen in Nederland zijn gemeenschappen van Arabisch sprekende christenen die eens in de maand, sommige twee keer per maand, bij elkaar komen. Zij houden in bijvoorbeeld de aula van een school een Arabische kerkdienst. De overige zondagen bezoeken de leden van deze kerken de Nederlandse kerk waar zij bij horen, of kijken thuis naar Arabische diensten op televisie. Het zijn dus geen gemeenten zoals wij die kennen, maar desalniettemin zeer waardevolle gemeenschappen voor deze groep christenen. 

Bijbelstudie- en nazorggroepen
Na de pinksterconferentie worden mensen die tot geloof gekomen zijn gestimuleerd om in kleine Bijbelstudiegroepen, die in allerlei plaatsen gehouden worden, mee te gaan draaien. Op het moment zijn er 9 van deze groepen. Tevens draaien er 9 nazorggroepen.

Contact

Stichting Middle East Support Ministeries
Duyst van Voorhoutweg 41
3927 BM Renswoude
mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.